søndag 7. november 2010

Focacciabrød og Tomatpesto

Focacciabrød:

1/2 L vann ( 37grader)
1 pk gjær 
1 ss sukker
1/2 ss salt  
2 ss olje   
ca 1 L mel
( deigen er veldig flytende)

Heves 30 minutt.
Ha deigen på bakepapir, trykk den ut med fingrene.
Ha på olivenolje, maldonsalt og provencekrydder.
Etterhev i 30 minutt.

Stek på 200 grader i 20 minutt.

Tomatpesto:

1 beger soltørkede tomater
1 kinesisk hvitløk
300 gr parmesan
200 gr pinjekjerner
ca 1/2 liter rapsolje eller olivenolje.

Kok opp tomatene i en kjele med vann, for da blir
tomatene mykere.
Ha tomatene, hvitløk, parmesan, pinjekjerner
og olje i blender og kjør alt sammen.

Tips: kan ha i små beger og fryses.

Ha en fine søndag.

Hilde





1 kommentar:

  1. Bakte focacciabrødet ditt nå, det var jysla godt :-) Ikke rart bloggen din er populær! Snakkes i mårå! Klem

    SvarSlett