lørdag 2. februar 2013

Pølsehorn.

 
 
Noe godt på en lørdags ettermiddag?.
Pølsehorn er en favoritt her i huset,
kan jeg friste?
 

 
Du trenger:
 
75 gr smør
3 dl melk
50 gr gjær
1/2 ts salt
1/2 dl sukker
1 egg
1/2 ts hornsalt
ca. 500 gr hvetemel.
 
- Smelt smøret, ha i melken, varm opp til 37 grader,
hell dette over i en bolle og tilsett gjæren.
- Ha i salt, sukker, hornsalt og egg, rør godt.
- Ha i mel til slutt, elt deigen smidig og fin.
- Hev deigen i 30 min.
- Del deigen i to og kjevl ut til to rundinger (pizza),
del pølsene i to og legg dem rundt langs kanten,
bruk et pizzahjul til å skjære opp trekanter,
rull sammen alle til horn.
- Legg dem på et stekebrett og etterhev i 30 min.
- Pensle dem med egg og stek dem på 200 grader (varmluft) i
8-10 min.
- Avkjøl litt på en rist.
 
Tips: hvis du tilsetter 1/2 dl sukker og 1 1/2 ts kardemomme
får du en kanongod bolledeig.
 
Bon Appetit
 
Klem.
 
 
 


3 kommentarer:

  1. slike pleida mamma alltid lage før... deilige.... :)

    Ha en fin fin lørdag :)

    Her er alle 3 barna syke... wop wop... kanksje sånne hørn hadde satt igang matlysten... :)

    Klems Diana.

    SvarSlett
  2. Mmmm, det så godt ut!!
    Og så kjekt og ha i fryseren:)
    MÅ testes:)

    SvarSlett
  3. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett