lørdag 15. januar 2011

Pasta pennegrateng.

Denne pastaretten er  lett og lage
og smaker kjempegott.
Jeg syns alle retter som kan serveres
i ildfast form er veldig greit, slipper all oppvasken etterpå:-).
Har en det travelt en dag, kan denne pastaretten fint lages dagen før
og settes i kjøleskapet, så er det bare å
sette den i ovnen på 200grader i 30min så er middagen klar:-).


Dette trenger du:

1pk kjøttdeig
1 løk
3 fedd hvitløk
1 glass tomatpuree
1 boks hakkede tomater
1 ss provencekrydder
1 ss paprikapulver
salt/ pepper

-Stek kjøttdeigen, ha i finhakket løk og hvitløk,
la dette steke litt.
-tilsett tomatpuree, hakkede tomater og krydder.
- eventuelt litt vann om det blir litt tykt.
- ha dette i en ilfast form.
Kok 300gram pasta penne.
(eller skruer, makaroni)

Mornaysaus:
50gr smør
50gr mel
5dl melk
1/2 dl fløte eller melk
2 egg
100gr ost etter eget ønske.
salt/ pepper

-Smelt smøret, ha i melet, spe med melken,
la sausen småputre litt slik at melsmaken forsvinner.
- tilsett ost.
-tilsett egg og fløte som er blandet sammen,
smak til med salt og pepper.
- ha i pastaen til slutt.
- ha dette oppå kjøttdeigen.
-Ha til slutt reven ost på toppen.

Bon Appetit

Ha en fin lørdag,
her venter husvasken:-)
Klem Hilde


5 kommentarer:

  1. Namm...dette ser godt ut! Enig i at mat i ildfaste former er supert, mindre oppvask:)
    Skal prøve denne også som så mye annet lekkerier du har her inne:)
    Ha en kos lørdag!
    Klem

    SvarSlett
  2. greit med slike formretter.
    så godt ut!

    SvarSlett
  3. Mmm det så veldig veldig godt ut!

    Koselig at du fant veien inn på min blogg, er alltid moro å oppdage nye i blogglandia:)

    klem Jennifer (bittelille huset)

    SvarSlett