Dette er en kjempegod oksegryte,
den skal koke lenge så den er veldig rik på smak,
den passer utmerket å servere i romjulen,
rett og slett en vintergryte:-)
Dette trenger du:
(6-8pers.)
2kg flatbiff
50gr. smør
50gr. mel
2 store løk
2 gulrøtter
2ts tørket timian
1/4 sellerirot
2 laurbærblad
1 flaske rødvin
1 1/2 l oksekraft (buljong)
1. kutt kjøttet i 3x3cm biter og grønnsakene i biter, brun dette i en gryte som tåler
ovnen, ha kjøttet og grønnsakene i en bolle, hell rødvin i gryta og reduser til halvparten.
2. lag jevningen: smelt smøret, la det bli litt brunt, ha i melet,
ha i kraften litt og litt slik at det ikke blir klumper, ha sausen i
gryta med rødvin.
3. Ha i kjøttet og grønnsakene, legg lokk på gryta og sett den
i ovnen på 150 grader i ca 2-2,5 timer, til kjøttet er mørt.
Det går fint å småkoke i gryte på komfyren også.
TIL SERVERING: kokte grønnsaker som, gulrøtter, brokkoli,
kålrot og pastinakk.
Og hjemmelaget potetmos.
Bon Appetit
Klem
Hilde
Såg jysele godt ud dæ deranne....
SvarSlettNam, nam, nam!! Den så GOD ut! :-)
SvarSlettGratulerer så mye med den superkule puta, du var jammen heldig!! Har lenge sett på wallstickers fra samme sted, også med fugler på. Fortsatt lyst på ja!
Ha en fortsatt god romjul:-)
Klem, Rosa
Hei ;) Kan ikke å huske å ha fått kommentar fra deg før? tar jeg helt feil kanskje? Jeg bruker å ha litt hukommelse på bloggene jeg har vært innom. Så fint at du kommenterte - uansett - så jeg kunne hoppe tilbake på en gjenvisitt.
SvarSlettEn oksegryte så innmari smaskens ut etter denne julematen. Når jeg blir ordentlig sulten igjen i så fall. Vi har nok hatt vårt siste julemåltid i form at et koldtbord i dag. I morgen er vi invitert bort på taco. Det blir BRA ;).
Kanskje det rett og slett skal bli en oksestek relativt raskt. Jeg kjenner at jeg nesten begynte å sikle av det bildet ;).
Vi ses da ;). Klem
Nå blir det oksegryte her nyttårsaften. Vi skal for første gang ferie nyttår i fred og ro alene - mest på grunn av meg som ikke er helt i form. Så menyen er derfor helt opp til oss selv ;).
SvarSlettHei...
SvarSlettTrur æg slår te med denne på lørdag når maen fylle året :-)
Såg utuligt godt ud :-)
Takk for goe oppskrifter :-)
Klem