tirsdag 5. april 2011

Sjokoladepavlova.


Denne kaken er oppkalt etter ballerinaen Anna Pavlova,
som ble født i russland på slutten av 1800 tallet.
Jeg har tilsett litt kakao i bunnen for å få litt sjokoladesmak:),
kaken skal vær seig inni, ikke helt tørr som en vanlig marengs.


Dette er en av kakene som ble servert i bursdagen på søndag,
det kommer nok etpar oppskrifter til i løpet av uken:).

Pavlovabunn:
7 eggehviter
5dl sukker
saft av 1 sitron eller 1 ss edikk
2 ss kakao
1 ss maizena

- Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret litt og litt,
pisk til marengs.
- Vend inn sitron og kakao.
- Ha marengsen i en runding på et brett,
lag en fordypning i midten.
- Stek på 140 grader i ca 60min.

Topping:
5 dl fløte
3 dl kesam vanilje
1 dl sukker
1 liter ferske bær

- Pisk kremen sammen med sukkeret.
ha i vanilje kesamen, ha kremen på bunnen og strø
bærene på toppen.

- En kan variere bær og frukt som en ønsker:),
det er også veldig godt med banan, sjokolade biter og
pasjonsfrukt.

Bon Appetit.

Ha en god kveld
Knib
Hilde



40 kommentarer:

  1. Den kaka er bare super god og ett syn for øye med de herlige bærene på

    SvarSlett
  2. Tusen takk for hyggelige kommentarer inne hos meg!
    Kjekt du la igjen spor, så jeg kom inn hit! La meg til som følger, jeg!

    Ha en god natt!! : )

    SvarSlett
  3. Åhhh...vann i munnen her ;)
    Vanvittig flott kake da! Takk for oppskift!

    SvarSlett
  4. Naaaaam♥
    Elskar kaker her i heimen..Denne er ein av favorittane..Men,med kakao i har eg ikkje prøvd meg på..Det blir neste gong:)
    Takk for at du delar♥

    Klem frå Astrid

    SvarSlett
  5. Mmmmm - en av mine absolutte favoritter :)

    Du er bare helt RÅ på å bake :)

    Nyt kvelden..

    Klem

    SvarSlett
  6. Den så fantastisk god ut! Jeg er veldig glad i pavlova - passe søtt for en søtmoms som meg :)
    Takk for oppskriften!

    SvarSlett
  7. Mmmmm...både ser og høre riktig god ut! Perfekt til påske;-)) Takk for at du deler så mange gode oppskrifter Hilde. Jeg har "hermet" ganske mye etter det skal jeg si deg, kjempe gøy!:))
    Klem klem

    SvarSlett
  8. Det er nesten skummelt å komme inn her, for hvordan skal man klare å slutte å tenke på denne kaken da? Nam nam! :)

    SvarSlett
  9. Kjempelekker ;)
    Ha en fin onsdag!!

    SvarSlett
  10. mmm den så veldig frisk og god ut! :-)

    SvarSlett
  11. herlig Pavlova som det finnes mange oppskrifter på:) Denne ser god ut:)
    Trine:)

    SvarSlett
  12. Snadder!!!Den så god ut:)Aldri lagt slik kake jeg:)

    SvarSlett
  13. Mm.. Denne lagde jeg til bursdagen i mars, og den forsvant før jeg fikk satt den på bordet ;-) Litt annen oppskrift uten kakao, og med vaniljekrem på toppen

    SvarSlett
  14. Jeg ELSKER pavlova!!
    Spiste pavlova for ikke så lenge siden. Med friske bringebær (frosne) og pasjonsfrukt! Himmelsk!

    SvarSlett
  15. Gratulerer så masse med lille som fylte året her om dagen;)
    Og den kaka så goood ut!
    Så lurt med litt sjoko i bunnen, tipper det smakte kjempegodt ja ♥

    Ha en herlig kveld!

    Klem Line

    SvarSlett
  16. Hei Hilde, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.

    SvarSlett
  17. Har forsøkt å lage kaken uten hell. Den stod så lenge som den skulle, men ble ikke helt marengsaktig inni. Hvor i ovnen har du kaken? Det står det ikke noe om på noen oppskrift og sånn info trenger "bake-tilbakestående" ;)

    Kjempe fine oppeskrifter og fine bilder :)

    SvarSlett
  18. Takk takk Magne, kjempestas å komme på vg nett:).

    SvarSlett
  19. Hei anonym:
    pavlovaen skal være myk inni.
    Jeg steker med varmluft, da har det ingenting å si hvor i ovnen du setter brettet.
    Steker du med over og undervarme må brettet med kaken stå i midten, da kan du også skru opp varmen til 140 grader.'Håper dette hjelper;).

    Hilde

    SvarSlett
  20. å dette frista sinnsykt!!!
    skal lage sånn, må bare!!
    flere kaker her inne jeg må prøve!
    men først, dubai!

    SvarSlett
  21. For å få den gode seigheten anbefales det å bruke 1 lita ss eddik. I sjokoladepavlova bruker jeg heller balsamicosirup, det gir en ny dimmensjon til denne kaken :)

    Mvh L

    SvarSlett
  22. Hei Anonym:
    Jeg har prøvd med balsamicosirup, men falt ikke helt i smak hos ungene;), de voksne syns det var kjempegodt:),
    derfor har jeg tilsatt sitronsyre/saft som er en fin erstatning til eddik:).
    Hilde

    SvarSlett
  23. Hos oss er vi voksne og tenåringer, så det har nok sitt å si for at vi liker det.
    Det er uansett en kjempeflott kake som kan varieres i det uendelige. Favoritten vår er posjonssjkoladepavlova med en luftig krem med litt vanilje i, bringebær, hakket mørk sjokolade og en skvis lime over.

    Mvh L

    SvarSlett
  24. Oh lord, får tårer i øynene når jeg er den kaka.

    SvarSlett
  25. Hei.
    Her fant jeg oppskriften din ja:) Hvis jeg ikke vil ha sjokolade i - kan jeg bare droppe kakaopulveret da og lage resten som vanlig?
    Klem Vivian

    SvarSlett