Litt sjokolade er er vel lov i helgene,
selv om det er januar og alle er på den stramme linjen,
må jo kose oss litt:-).
Vi har hatt besøk i helgen, så da ble det servert
sjokoladekake.
Dette er en kjempelett sjokoladekake med bringebær,
fin å ha i fryseren hvis en får uanmelte gjester:-), bare til å tine
og lunes litt i ovnen.
Sjokoladekake med bringebær:
225gr smør
250gr mørk sjokolade
1ss sterk kaffe
5 egg
85gr sukker
85gr hvetemel
1ts kanel
175gr bringebær
-Smelt smør, sjokolade og kaffe.
-Pisk egg og sukker til eggedosis vend forsiktig inn
sjokoladeblandingen.
-vend inn mel, og kanel, ha røren i smurt form(24cm)
og dryss bringebærene på toppen.
- stek kaken på 160grader i ca 35- 45min.
Kaken serveres lun og med bær, pisket krem eller is.
Jeg serverer kaken med aniskrem.
Aniskrem:
1 liten fløte
3 stjerneanis
50gr sukker
Kok opp fløte og stjerneanis, settt kjølig til dagen etter,
ta ut stjerneanisene og pisk til krem sammen med sukkeret.
Tips:- bringebærene kan byttes ut med andre bær,
eks: bjørnebær, blåbær, skogsbærblanding.
- anisen kan også byttes ut med, kanel, ingefær,kardemomme,
vaniljestang.
Bon Appetit.
Jeg har laget en annen sjokoladekake også denne helgen.
Mannen til en god veninne hadde fødselsdag i går,
han er stor liverpool fans:-).
Så da måtte det jo bli en liverpoolkake:-).
You`ll never walk alone:-) |
Håper den falt i smak:-).
Ønsker dere en fin
søndag
Klem
Hilde
Hei..
SvarSlettKaka falt i smak, va neste som han ikke ville ødelegge den :-)
Så dæ æ ikke møje igjen :-)
Tusen takk:-)
Hege
Du er jo rene kunstneren med de lekre kakene dine du ;) Midt i blinken for en kar dette !!
SvarSlettHa en fin uke som kommer :)
Klem fra Janne