torsdag 13. oktober 2011

Torsdag igjen..

og tid for en ny oppskrift:).
Denne gang en kyllingsuppe,
denne er herlig å servere på en kald høstkveld:).



Dette trenger du:
( ca. 6pers.)

5-6 kyllingfilet i terninger
3 fedd finhakka hvitløk
1 finhakka rød chilli
2 ss finhakka ingefær
2-3 ss karri
1 løk
3 gulerøtter
1 paprika
3 vårløk
1/2 beger sukkererter
1boks hakka tomat
1 glass tomatpuree
1 1/2 liter kyllingkraft eller buljong
5 dl fløte
evnt. litt maizena

                                         -Kutt først alle grønnsakene, løk og gulrot i terninger og
paprika og sukkererter i strimler og vårløk i ringer.

-  Begynn med å fres hvitløk, chilli og ingefær i litt olje,
tilsett karri.
- Ha i ternet kyllingfilet, la dette surre litt.
- Tilsett løk og gulrot.
- Ha i hakka tomat, tomatpuree og kyllingkraft.
- La dette småputre i 10 min.
- Ha i resten av grønnsakene og fløten,
kok opp og smak til med salt og pepper.
- Er suppen litt tynn kan den jevnes med litt maizena.
- Veldig godt å servere litt rømme til.

Det er jo alltid godt med litt brød til supper,
disse rundstykkene i langpanne syns jeg passer fin,
fine er de å servere også.


( ca 20 stk.)

50 gr. smør
7 dl vann
1 egg
50 gr gjær
ca 1 kg hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker

- Smelt smøret, ha i vann og varm blandingen til 37 grader, fingerverm.
- Rør gjæren ut i vesken, tilsett egget.
- Tilsett mesteparten av melet, salt og sukker, elt deigen sammen,
det er ikke sikert du trenger alt melet.
- La deigen heve i 30 min.
- Del deigen i like emner, trill rundstykker og legg dem ganske tett
i en smurt langpanne, etterhev i 30 min.
- Pensl med egg og dryss på valmuefrø eller frø du måtte ønske.
- Stek rundstykkene på 200 grader i 25- 30min på varmluft
eller
220 grader på nederste rille i 30- 35min.
- Avkjøl på rist.

Håper dette vil smake
Bon Appetit.

Fin fin kveld til dere
Klem
Hilde



10 kommentarer:

  1. Hei!
    Jada, det ble pute.. til slutt! Eg e jo ikkje akkurat proff på å sy da, så ble litt banning og steiking. Men heldigvis fekk e det te! Herregud, kor vanskelig kan det være liksom. Jaja, går nok lettere neste gang. Det må jo bare ikke gå år og dag mellom hver gang, det er vel helst det som er problemet. Anyway. Maten ser bare snadder ut, skulle hatt et kokkekurs og ser eg! Har du forresten fått undersøkt fotokurs, eg e så klar! :) Ha en fine kveld videre.

    SvarSlett
  2. oioioi.. Det så og hørtes godt ut. Det skal jeg jammen meg prøve på lørdag tror jeg. MMMMM... :o) Takk takk for oppskrift!!

    SvarSlett
  3. Det så skikkelig godt ut!
    Fikk lyst til å teste den oppskriften. Takk for matinspirasjon:-)

    SvarSlett
  4. Ahh denne så og hørtes utrolig god ut! Tror jeg må ha den til middag en gang neste uke ;) På tide å lage middags-ukeplan snart, å da skal jeg huske denne!!

    Klem Silje

    SvarSlett
  5. nam nam. jeg har så lenge tenkt at jeg burde prøve å lage kyllingssuppe, og nå ble jeg i alle fall inspirert. må jo være den perfekte høstmat!!

    SvarSlett
  6. Å, den så kjempe god ut ! Skal se vi får prøve ny rett i helga ;) Takk for mattips !

    Klem Birgit

    SvarSlett
  7. mmm kyllingsuppe er digg!! Tenk - nå kan jeg bare gå inn hos deg å hente oppskrifter!!
    Takk! Klem Heidi :)

    SvarSlett
  8. Suppen så ekstremt god ut. Den vil jeg lage til uken. Takk for oppskrift. :))

    SvarSlett
  9. Det både så og hørtes kjempe godt ut. Det var også stilig puter du har sydd. Jeg har vært en tur på stoff og stil og fått med meg litt stoff, så når jeg kommer hjem må symaskinen fram fr skapet.

    Klem fra Annfrid

    SvarSlett
  10. heldigvis fant jeg suppen igjen. Jeg hadde lagret denne suppen men neida.. datamaskinene min datt i gulvet ( eller gutten min mistet den), alle bokmerker er slettet. Men varene var handlet inn.. hvor i alle dager hadde jeg sett den gode suppen? HER!! Yes. Da går jeg i gang. Så er det klart til i morgen :o)

    SvarSlett