fredag 29. juli 2011

Bringebær..

Nå er det sesong for bringebær,
de søte fine røde bærene:).



De er kanallgode å spise alene uten noe, men ekstra gode med vaniljesaus
eller som bringebærfromage:).

Her kommer oppskriften på fromagen:

5dl fløte
5 egg
100gr sukker
6pl. gelantin

Bringebærpure:
200gr. bringebær
100gr sukker
1dl vann

- Lag pureen først: kok opp vann  og sukker, ha dette over bærene,
kjør dem med stavmikser og sil pureen.
- Legg gelantin i bløt i kaldt vann.
- Pisk kremen og sett den kjølig.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Smelt gelantinplatene med litt av pureen.
- Ha gelantinen først i eggedosisen, så pureen og til slutt kremen.
- Ha fromagen i en stor skål eller porsjonsglass, sett kjølig.

Bon Apetitt

I natt tar vi turen til danmark:),
ønsker alle en fin helg
Klem
Hilde



9 kommentarer:

  1. Mm, du frister som alltid med gode oppskrifter og fine bilder! Fikk kjempelyst på fromage, det skal jeg jammen lage i morgen til helgekosen :) Ha en fin tur til Danmark!! KLEM.

    SvarSlett
  2. NAmnam, den fromagen så DEILIG ut ♥
    Ha en finfin tur til Danmark, kos dere masse;))

    Klem Line

    SvarSlett
  3. Ønsker dere en superfin Danmarksferie..
    Goe klem:)

    SvarSlett
  4. Herlige bringebær♥
    God tur!
    Klem

    SvarSlett
  5. namnam!!
    jeg har jo laga den kaka vettu!
    nammm!
    tenkte å legge den ut kanskje i morra ;)

    SvarSlett
  6. Jeg elsker bringebær! Den oppskriften så fristende ut. Nam nam!

    God tur til Danmark, kos dere masse! :)

    SvarSlett
  7. mmm.. det så veldig godt ut!

    Nyt Danmark!
    klem

    SvarSlett
  8. Nam nam! Elsker bringebær!*smile*

    SvarSlett