søndag 13. mars 2011

Sjokoladeterte....

Sjokoladeterte med
blåbærparfait
(is)
Mmmmmmmm:).

Hvem klarer vel å si nei takk til litt sjokolade, Hi hi,
dette er oppskriften på desserten
som var på fredagens vinklubbmeny:).


Bunn:
300gr hvetemel
200gr smør i terninger
100gr melis
1 egg

- Smuldre mel, melis og smør i en foodprosessor.
- tilsett egget og kjør deigen sammen.
- pakk deigen inn i plast og la den hvile i kjøleskapet i minst
4 timer eller natten over.
- denne deigen er nok til 2 terter.

24 cm terteform.

- kjevl ut tertedeigen og legg den i en smurt terteform,
prikk bunnen med en gaffel.
- sett formen i fryseren i 30 min. slik at deigen
blir hard. (da holder deigen seg fint under steking)
- stek bunnen på 160 grader i 12-15 min.

Sjokoladefyll:
150gr mørk sjokolade
1 1/2 dl fløte
30 gr smør
1 egg

- Kok opp fløten og tøm den over
sjokoladen, rør til sjokoladen har smeltet,
ha i romtemperert smør, rør til massen er helt glatt.
- pisk egget lett sammen, vend egget inn i sjokolademassen
med en slikkepott.
-Fyll sjokolademassen i tertebunnen og stek på
160grader i 12-15min.
- server terten lun eller romtemperert.


Blåbærparfait.
(is)

5 dl fløte
8 eggeplommer
200 gr sukker
0,5dl vann
2dl blæbærsaft (ikke utblandet)

- Pisk kremen stiv og sett den i kjøleskapet.
Kok opp sukker og vann, det skal fosskoke,
hell det i en tynn stråle i eggene mens de piskes,
pisk til en tykk eggedosis.
- vend inn blåbærsaften og sett parfaiten i fryseren.

Bon Appetit

Ønsker alle en fin
søndag.
Klem

Hilde



8 kommentarer:

  1. Nam nam, mine tenner løper i vann! Heldige dine vinklubbsvenninner!:))
    Klem klem

    SvarSlett
  2. Mmmmm, dette så helt fantastisk ut. Fristet veldig akkurat nå. Laget blåbærpai på fredag, pai er noe av det beste jeg vet. Men skulle gjerne smak denne du viser her.

    Ha en deilig søndag.

    SvarSlett
  3. MMMMmmmmmm...nommi, dette så deilig ut!
    Håper vinkvelden var vellykket! ;-)
    Kaffe uten noge attåt her i dag..godt det også, så lenge kaffen er god!
    Tuddelu, ha det fint!

    SvarSlett
  4. Du imponerer!! Dette så bare helt vanvittig godt ut!
    Takk for oppskrift - dette må jeg absolutt prøve ut en gang (snart)
    Klem Vivian

    SvarSlett
  5. Nyydelig!!

    Men du, kan du forklare headerbildet ditt?
    Hviler du hodet på en rosa kasse som står på en brøddeig...?

    Ha en god natt, snupp!

    SvarSlett
  6. Hei An-magritt
    Jeg svarer her inne hos meg, sikkert andre også som lurer på det bilde:),
    Jeg ligger rett og slett oppå en rosa eltemaskinen og holder på en overhevet brøddeig, Hi Hi.
    Bilde er tatt av fotograf Ingeborg Skrudland.
    Klem

    SvarSlett