søndag 20. mars 2011

Karamell og smash............

Iskake med karamell og smash sjokolade
kan vel ikke bli feil, Mmmmm.


Jeg fikk oppskrift på denne iskaken for mange år siden,
jeg har tilsett smash sjokolade i isen,
syns det er så godt:), en kan fint lage den uten eller
med en annen sjokolade. ( eks: daim, crispo, osv.)

O
p
p
s
k
r
i
f
t:

Bunn:
2 eggehviter
1ts sukker
75 gr melis
80gr hasselnøtter elleer mandler.

- pisk eggehvitene med sukkeret, tilsett
melisen litt og litt, pisk til eggevitene er stivpisket.
- finhakk nøttene og tilsett.
- ha røren i en 26 cm form og stek på 160 grader
i ca 15- 20 min.

Is/Parfait:
5 dl fløte
8 eggeplommer
200gr sukker
1dl vann
100 gr smash eller lignende.

-Pisk fløten, sett den kjølig.
- kok opp sukkeret og vannet, la dette koke
slik at det bobler i hele gryten,
hell sukkeret i en tynn stråle over eggeplommene mens
de piskes, pisk til tykk eggedosis.
- Bland inn hakket sjokolade.
- Bland inn pisket krem til slutt.
- Ha isen på bunnen og sett den i fryseren.

Karamellkrem:
280gr sukker
20 gr smør
2 dl følte
4 eggeplommer
1 vaniljestang

- Smelt sukkeret og smør til det er karamell,
tilsett fløte og vaniljestang, er det litt
sukker klumper igjen, la bryten stå på platen til det har smeltet.
- Avkjøl litt, tilsett eggeplommene til slutt, må ikke koke.
-Ha karamellkremen oppå den fryste iskaken,
sett tilbake i fryseren.


Det er kjempegodt å servere iskaken med
 jordbærsaus, da bruker jeg:

250 gr frosne jordbær
100 gr sukker
2 dl vann
- Kok opp sukker og vann,
hell dette over jordbærene, la bærene tine,
kjør med stavmikser eller blender til en fin saus.

Håper denne kaken kan friste på en søndag:),
Bon Appetit.

Ønsker dere en kosi
Søndag
Klem
Hilde




17 kommentarer:

  1. Heisan
    Der var kokken, bakeren og konditoren på banen igjen med en ny oppskrift. MMMMM, takk for at du deler.
    Klem

    SvarSlett
  2. Wooooow! Det absolutt ingen tvil i kva eg skal lage neste gang!
    Til helga har husbonden bursdag;)
    Såg veeeeeldig god ut.
    Takk for at du delar godene♥

    Klem frå Astrid

    SvarSlett
  3. ai ai ai det så HIMMELSK ut!

    SvarSlett
  4. synd det er søndag og butikkstengt, detvskal sporenstreks kjøpes inn til denne mandag!

    SvarSlett
  5. Denne så farlig god ut.
    Det blir så godt når salt og søtt blandes:-)

    SvarSlett
  6. Denne så latterlig god ut!!

    Så kjekt å treffe deg!!
    Gleder meg til neste gang;)
    klemzzzz

    SvarSlett
  7. yo igjen!
    hvor var det du så spisebordet mitt?
    hadde vært kjekt å sett :P
    PS: www.picnik.com
    knib tebage :)

    SvarSlett
  8. Mmmmm. den så skikkelig god og fristende ut! Takk for at du deler oppskrifter, mye jeg har lyst å prøve ut:)

    SvarSlett
  9. Jeg har vært så heldig og fått smakt på denne knallgoa kaka i dag:-) Namm...

    SvarSlett
  10. Den så knallgod ut! Takk for at du deler oppskrift. Må nesten prøve den ut en dag.
    Kjekt å treffe deg og de andre bloggerne på Benk i formiddag. Kjekt å plassere ansikt til bloggen.
    Ønsker deg ei flott uke.

    SvarSlett
  11. WOW - den ser bare helt nyyyydelig ut <:)
    Takk for oppskrift..

    Klem fra Tove

    SvarSlett
  12. Tusen takk! Oppskrifta er lagra.

    SvarSlett
  13. Nam.. du frister meg hver gang du legger ut en oppskrift! Jeg kommer til å prøve denne, eller en av de andre fristende oppskriftene dine, ved neste bursdag :)Glad for at du deler! :)

    SvarSlett
  14. Hei du søte;)
    Takk for gode ord ♥
    Den iskaken så bærre lekker ut, nam...

    Klem Line

    SvarSlett
  15. Nam, den så jo bare fantastisk ut.

    Skal prøve meg på den en gang.


    Klem Annfrid

    SvarSlett
  16. Tror nok den må prøves:)
    Ha en super dag:)

    SvarSlett