Som jeg nevnte i går, legger jeg ut
noen oppskrifter i dag også:).
Den første er en Gurot- og mangosalat,
dette er en fast slager når jeg lager tapas.
Salaten passer også godt til stekt eller kokt fisk/ skalldyr
og til grillet eller stekt kylling:).
Gulrot- og mangosalat:
Du trenger:
400gr. gulrøtter i strimler
1 stor mango i strimler
Dressing:
4ss sitronsaft
1ss søt, sterk chillisaus
1/2 ts sukker
1/2ts salt
1/2-1 finhakket chilli
10gr revet fersk ingefær
2ss hakket koriander
- Kutt opp gulrøtter og mango i strimler,
lag dressingen og hell den over.
- La salaten trekke i minst 20min. før den serveres.
Mais-, avokado- og tomatsalat:
Denne salaten er fin å servere til tapas og grilling
og passer til kylling, sjømat og kjøtt.
Dette trenger du:
3dl maiskjerner fra maiskolbe eller boks.
4 tomater i biter
1 stor moden avokado i biter
2ss hakket rødløk
2vårløk i tynne skiver
salt/pepper
4ss finhakket basilikum
2ss olje
- Bland alle ingrediensene sammen og smak
til med salt og pepper.
- Salaten kan oppbevares i kjøleskaper ca 2 timer,
skal den stå lenger, bør avokadoen tilsettes rett før
servering ellers blir den brun.
- Jeg har også hatt i 1 pk. røkt kalkunpålegg i strimler.
-Kan også ha i 1 grillet kylling eller kyllingbryst i biter,
da er den fin å servere som en lunchrett med litt
godt brød og smør til.
Bon Appetit
Klem
Hilde
Jeg er så dårlig på å lage mat utenom det vanlige...så blir alltid så inspirert av slike matinnlegg!! Ser lekkert ut..tør jeg prøve tro??
SvarSlettklem♥
Det var nye varianter!
SvarSlettKanskje jeg prøver de, til en forandring fra den samme salaten jeg alltid ender opp med..
;-)
Gal goe salat!!
SvarSlettJeg sier "nam nam!" igjen jeg. :)
SvarSlettNam,nam!!! Jeg får ganske vann i munnen:)De oppskriftene dine høres kjempegode ut,den med advokado MÅ prøves!!!Klem Caroline
SvarSlett