torsdag 2. februar 2012

En fristelse...

til helgen.
Kanongod sjokoladekake som er superenkel å lage:).



Du trenger:

300 gr smør
300 gr mørk sjokolade (lys om du ønsker det)
250 gr sukker
1 ts vaniljesukker
100 gr hvetemel
5 egg

- Smelt smør, sjokolade og sukker i en gryte.
- Rør inn mel og vaniljesukker, avkjøl litt.
- Rør inn til slutt eggene ett og gangen.
- Ha røren i en smurt rund form på 24 cm.

- Jeg har stekt kaken på 170 grader i 25 min,
ønsker du en mer "rennende" kake lignende sjokoladefondant steker
du kaken 18- 20 min, da er den fantastisk,
men ser kanskje ikke like lekker ut på bilde;).

- Kaken kan serveres med pisket krem eller is og
bær eller bærsaus.

- Ønsker du kaken glutenfri er det bare å erstatte hvetemel
med glutenfritt fint mel.

Bon Appetit

Ønsker dere en fin kveld
Klem

8 kommentarer:

  1. Hei på deg, nå har jeg fått lest meg opp på bloggen din, så mye fint her nå. Lampen er knallfin og kaken ser supergod ut. Ha en fin helg som kommer, klem W

    SvarSlett
  2. Mmmm mmm ahh mmmm!!!!!!
    det er alt jeg har å si...
    knib Heidi :)))

    SvarSlett
  3. Mmmmm du får alt til å se helt fantastisk ut. Skal se om jeg kan prøve meg på vannbakelsen til helgen.

    Klem

    SvarSlett
  4. Nam, det så godt ut!

    Ha en fin avslutning på kvelden! Klem fra meg.

    SvarSlett
  5. Nam nam..
    Den så virkelig god ut.
    Tror ikke ungene sier
    nei til denne ;) Ikke mannen heller...

    Jeg har hatt fri i dag og koset meg hjemme.
    Godt det også av og til. På lørdag blir det
    fabelaktig bloggtreff på meg, og guri som
    jeg gleder meg!! :)

    Mange klemmer!

    -Ida-

    SvarSlett
  6. Mmmm! Trur nok jentene og eg skal lage både sjokoladekake og vannbakelse i helga :)

    Kjempefin lampe du har fått deg! Og veldig kjekk blogg!

    Ha ei god helg :)

    SvarSlett
  7. Denne tror jeg nok er god, pleier å lage en som ligner veldig i fremgangsmåte og ingredienser og det er favoritten her hjemme. Oppskriften jeg bruker sier at det skal 4-5 ss frosne blåbær i også, det kan jeg anbefale. Det er en nydelig kombinasjon med den friske blåbærsmaken og mørk sjokolade.God elg og takk for titten.

    SvarSlett