tirsdag 4. oktober 2011

Armbånd..

Det er så mange fine armbånd rundt omkring som
kreative sjeler lager selv.
Jeg fikk så lyst å prøve selv, og til min overraskelse var det
ikke vanskelig i det hele tatt, juhu.



Du trenger bare:

-Perler.
- Elastisk smykketråd.
- lim.

- Tre perlene på tråden,
mål rundt armen, klipp av tråden, knytt en knute, ha litt lim på knuten slik
at den holder godt.
Vips et nytt armbånd;).

Alle perlene og tråd er kjøpt på
perlehuset i stavanger.

 
Fin fin tirsdag
til dere alle:).

Hilde




fredag 30. september 2011

SDS (DIY)

Strikket hals/skjerf kall det hva du vil;),
godt og varmt er det hvertfall.



Du trenger:

Pinne nr. 7 eller 8.
200 gr. tynn alpakka ( 4 nøster)

Legg opp 260 masker med dobbel tråd på en rundpinne,
 strikk 5 rette og 5 range masker rundt fem omganger.
Neste omgang striker du de rette over de range og de range over de rette.
Fell av når arbeidet måler 20 cm, eller når du selv ønsker.

Lykke til:)

Garnet jeg har brukt er sandnes alpakka som jeg har fått av en god veninne:).

Bor du/dere i nærheten av sandnes vil jeg anbefale en tur innom
Sandnesgarn, de har store poser med 2 sortering garn til en billig penge.


Akkuratt NÅ sitter jeg og husbonden på flyet
på vei til Lisboa, vi skal ha en fantastisk langhelg sammen med
250 andre kjekke mennesker fra jobben:).
En helg med sol og sommer, shopping, vinsmaking,
og mye mer håper jeg:).

Ønsker dere en super duper helg.
Klem
Hilde




torsdag 29. september 2011

Ny vri på bakt potet.

 Her i huset elsker vi bakt potet,
 men denne gang har jeg prøvd ut noe nytt.
Potetene falt i smak hos alle, både store og små:).



Har du lyst å prøve en fylt bakt potet er dette noe for deg:).

Dette trenger du:
( 4 per.)

- 4 store bakepoteter
- 200 gr. chorizo-pølse
- Hermetisk mais
- 2 ss smør
- Salt og pepper

Topping:
- 2 dl revet cheddarost
- 2 dl creme fraiche

- Prikk potetene med en gaffel, stek dem i ovnen i ca 1 time
på 200 grader.
- Del potetene i to og ha innmaten i en bolle.
- Skjær chorizo pølsen i terninger og stek dem i en stekepanne med litt smør.
- Ha pølsebitene og sjyen i bollen med potetene og bland inn
maisen også.
- smak til med salt og pepper.
- Ha fyllet tilbake i potetskallene.
- Bland sammen reven ost og reme fraiche og ha dette oppå
potetene.
- Gratiner i ovnen på 200 grader i ca. 15 min.

Server gjerne med en god salat og et godt brød.

Fin torsdag til alle som titter innom.
Klem
Hilde


onsdag 28. september 2011

Kokeshi...

Dukker har flyttet inn hos oss.



Siden det bare er jeg som er eneste jente i haneflokken,
må jeg stå for dukkene her i huset,hihi.
Syns disse søte små pastellfarga kokeshi dukkene er så søte og
syns de passet perfekt på den gule skjenken.

Dukkene er kjøpt på søstrene grene.

Ønsker alle en fin fin
lillelørdag
Klem
Hilde
                          


mandag 26. september 2011

Er dette meg?



Det tror jeg, tror dette bilde representerer både meg
og min blogg:).

- Gult.
- Gjenbrukbordet som har fått en makeover.
- Gamle servise.
- Strikking.
- Omaggio vasen i gult.
- Eames rar gyngestolen.
- Mat og kokebøker.

Dette er mitt bidrag i utfordringen til sukkertøy for øyet,
vis et bilde som representerer deg og bloggen din.
Gå inn her for mange flere flotte bidrag.

Fin fin mandag til dere.
KlemHilde







torsdag 22. september 2011

Oppskrifter....

Etter ønske fra flere om mer oppskrifter her på bloggen,
har jeg tenkt å "servere" en oppskrift i uken,
det kan vær alt fra middagsretter, desserter, bakverk eller kaker.
Tanken er å ha en dag i uken til mattips,
er ikke helt sikker hvilken enda,
torsdag kanskje?.

Her kommer hvertfall en oppskrift på

Kylling og Nudler med Green Curry.



                   

En kjapp og kjempegod oppskrift,
fin som mat i helgen, forening eller rett og slett
på en kjedelig mandag;).

Dette trenger du:
(3-4 pers.)

3 kyllingfilet
2 fedd hvitløk
olje til steking
1 rødløk
1 paprika
ca 1/4 brokkoli
1-2 ss green currypaste ( etter hvor sterk en vil ha retten)
2 dl fløte (eller kokosmelk)
1/2 pakke hakket ruculasalat.
Salt/pepper

1 pk. eggnudler.

- Kutt kyllingfiletene i biter og finhakk hvitløken.
- Kutt rødløk og paprika i terninger og brokkoli i buketter.
- Kok nudlene.
- Stek kyllingbitene og hvitløken i litt olje til kyllingbitene har fått litt farge.
- Tilsett gr.sakene og la dette steke litt sammen.
- Ha i green currypaste og fløte, la dette småkoke litt.
- Vend inn nudlene og hakket ruccula til slutt.

Server gjerne med et godt nanbrød,
oppskriften finner du her.

Knib
Hilde



onsdag 21. september 2011

Livet



Jeg er tom for ord i dag, derfor syns jeg det passet fint
å vise dette bilde og
 dette flotte sitatet.
Det ligger så mye mer bak disse ordene enn bare en tekst.

Bilde har jeg tatt på Reve havn og
sitatet kommer fra Ludvig Holberg.

Mange klemmer til alle mine kjære
og til dere som titter innom.
Hilde