lørdag 15. oktober 2011

Lerkegreiner..

er endelig på plass i stua.

                     

 

Jeg har lenge tenkt meg en tur ut for å finne
 lerkegreineiner.
 For noen dager siden var vi ute på sykkeltur og jeg "snublet"
over masse greiner:), heldigvis hadde vi med oss sykkeltrallen til
minstemann slik at jeg fikk de med hjem:).

Nå venter jeg bare på at trollhasselen hjemme hos mor og far skal
miste bladene så jeg kan stjele noen greiner;),
de er så fine å henge kuler og annen pynt på til jul.

Ønsker alle som titter inn
en fin lørdagskveld.
Klem
Hilde

torsdag 13. oktober 2011

Torsdag igjen..

og tid for en ny oppskrift:).
Denne gang en kyllingsuppe,
denne er herlig å servere på en kald høstkveld:).



Dette trenger du:
( ca. 6pers.)

5-6 kyllingfilet i terninger
3 fedd finhakka hvitløk
1 finhakka rød chilli
2 ss finhakka ingefær
2-3 ss karri
1 løk
3 gulerøtter
1 paprika
3 vårløk
1/2 beger sukkererter
1boks hakka tomat
1 glass tomatpuree
1 1/2 liter kyllingkraft eller buljong
5 dl fløte
evnt. litt maizena

                                         -Kutt først alle grønnsakene, løk og gulrot i terninger og
paprika og sukkererter i strimler og vårløk i ringer.

-  Begynn med å fres hvitløk, chilli og ingefær i litt olje,
tilsett karri.
- Ha i ternet kyllingfilet, la dette surre litt.
- Tilsett løk og gulrot.
- Ha i hakka tomat, tomatpuree og kyllingkraft.
- La dette småputre i 10 min.
- Ha i resten av grønnsakene og fløten,
kok opp og smak til med salt og pepper.
- Er suppen litt tynn kan den jevnes med litt maizena.
- Veldig godt å servere litt rømme til.

Det er jo alltid godt med litt brød til supper,
disse rundstykkene i langpanne syns jeg passer fin,
fine er de å servere også.


( ca 20 stk.)

50 gr. smør
7 dl vann
1 egg
50 gr gjær
ca 1 kg hvetemel
1 ts salt
1 ss sukker

- Smelt smøret, ha i vann og varm blandingen til 37 grader, fingerverm.
- Rør gjæren ut i vesken, tilsett egget.
- Tilsett mesteparten av melet, salt og sukker, elt deigen sammen,
det er ikke sikert du trenger alt melet.
- La deigen heve i 30 min.
- Del deigen i like emner, trill rundstykker og legg dem ganske tett
i en smurt langpanne, etterhev i 30 min.
- Pensl med egg og dryss på valmuefrø eller frø du måtte ønske.
- Stek rundstykkene på 200 grader i 25- 30min på varmluft
eller
220 grader på nederste rille i 30- 35min.
- Avkjøl på rist.

Håper dette vil smake
Bon Appetit.

Fin fin kveld til dere
Klem
Hilde



onsdag 12. oktober 2011

Dyriske puter.



Fikk endlig blåst litt støv av symaskinen og sydd noen dyriske puter
som jeg har hatt planer om å sy lenge;).
Fotoprintene er kjøpt hos stoff og stil.
Som bakside har jeg brukt bomullslerret i farge natur,
også kjøpt hos stoff og stil.

Jeg var innom blomstebutikken i går i håp om at de
hadde det fine "bloggetreet",
og jepp det hadde de, juhu.

Tusen takk for alle gratulasjoner i går,
dere er herlige.

Fin fin onsdag til dere
Klem
Hilde




tirsdag 11. oktober 2011

I dag er det..

3 år siden vi giftet oss,
 i følge wikipedia feirer vi lærbryllup:).
Det tok oss 10 år før vi giftet oss,
vi gjorde omvent av det som er vanlig;),
vi bygde hus, fikk to herlige gutter og giftet oss
lørdag 11.10.08.
 1,5 år etter kom lille Snorregutt,
desserten som en god veninne kaller sistemann,
syns det passer perfekt:).

Er så glad for at jeg fant deg Arne og
takk for alt vi har sammen,
glad i deg:).

Fin Tirsdag til dere som titter innom
Klem
Hilde


mandag 10. oktober 2011

Pute fra..

Designhund har flyttet inn hos oss:).


Det er kreative Tone som står bak den kjekke bloggen Designhund.
Hun startet for litt siden egen Eplabutikk,
med mange fine putetrekk,
 jeg falt for denne kjekke mannen, hihi.
Han skal få bo i loftstuen, men vi venter enda på sofaen,
så han har fått innlosjert seg i sofaen på kjøkenet, syns han tar seg veldig godt
ut der også:).

Fin fin start på uken til dere alle.
Klem
Hilde


torsdag 6. oktober 2011

Nume Num.....

Snickerskake.





Dette er en superdigg kake, liker du søtt og salt sammen er dette
kaken for deg:).


Bunn:

6 eggehviter
300 gr sukker
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 gr hakkede peanøtter
150 gr knust rizkjeks

- Pisk eggehvitene, salt og litt av sukkeret til myk marengs på
middels hastighet, tilsett resten av sukkeret gradvis og øk hastigheten.
- Ha i bakepulver og vaniljesukker.
- Vend inn til slutt hakkede peanøtter og knust rizkjeks.
- Finn fram en langpanne med bakepapir, bre røren utover.
- Stek bunnen på 160 grader i ca 15- 20min.

Sjokoladekrem:

100 gr smør
2 pl. dronningsjokolade
6 eggeplommer
100 gr melis

- Smelt smør og sjokolade, ha i eggeplommene og rør godt,
ha i melisen til slutt.

- Smør sjokoladekremen oppå den avkjølte kakebunnen.

Montering:

- Pisk 5 dl fløte med litt sukker til krem.
- Knus 1 pose med M.

- Del bunnen i to, ha pisket krem og knust M på begge bunnene
og legg den ene bunnen oppå den andre.

Kanskje denne kunne friste til helgen:).
Bon Appetit

Fin Fin torsdag til dere
Klem

tirsdag 4. oktober 2011

Armbånd..

Det er så mange fine armbånd rundt omkring som
kreative sjeler lager selv.
Jeg fikk så lyst å prøve selv, og til min overraskelse var det
ikke vanskelig i det hele tatt, juhu.



Du trenger bare:

-Perler.
- Elastisk smykketråd.
- lim.

- Tre perlene på tråden,
mål rundt armen, klipp av tråden, knytt en knute, ha litt lim på knuten slik
at den holder godt.
Vips et nytt armbånd;).

Alle perlene og tråd er kjøpt på
perlehuset i stavanger.

 
Fin fin tirsdag
til dere alle:).

Hilde