Jeg er veldig glad i focacciabrød, og bruker det
mye som brød til forskjellige sandwicher.
Liker du/dere parmaskinke og aioli er dette noe for deg/dere:).
Foccaciabrød:
1/2 Liter vann (37 grader)
50 gr. gjær
1 ss sukker
1/2 ss salt
2 ss olje
1 Liter mel
- Rør alt sammen og hev i 30 min.
-Ha deigen i fire små brød på et brett med bakepapir,
(deigen er veldig løs) ha olje på fingrene og trykk dem ut.
- Ha på litt mer olje, maldonsalt, provencekrydder og på disse har jeg også
hatt på cherrytomater som er delte i to.
- Etterhev i 30 min.
- Stek på 200 grader i ca. 15-20 min.
Aioli:
3 eggeplommer
1ts salt
1ts sennep
3 fedd hvitløk
5 dl olje ( 4 dl nøytral og 1 dl olivenolje)
- Finhakk hvitløken.
-Ha eggeplommer, hvitløk, sennep, salt i en liten bolle,
ha i oljen (ikke bland sammen),
Ta en stavmikser i bunden av bollen, skru på, dra stavmikseren opp
til toppen og vips, aiolien er klar:).
- Kan også bruke majones og blande i hakket hvitløk,
hvis en ikke vil lage majones fra bunnen.
Rucculapesto kan du finne her.
Montering:
-1 focacciabrød.
- Ha på litt salat, 3 skiver parmaskinke, litt parmesanost
og tomat.
- Ha til slutt på aioli og rucculapesto.
Bon Appetitt
Klem
Hilde
Å, du Hildemor, du kan friste du. Dette så kjempedigg ut! Fri i morgen, regn ute...bakedag høres ut som en idé!
SvarSlettÅ naaaaaaam ♥
SvarSlettDette skal eg prøve å lage i morgakveld..Gjett om!
Takk for du delar desse gledene:)
Nyt helga♥
Klem frå Astrid:)
det både ser og høre deilig ut. nam nam. jeg må så absolutt teste ut. jeg har som mål å bli flinkere til å lage mat...og du inspirere meg på den fronten for å si det sånn.
SvarSlettklem klem
Dette så fantastisk godt ut! Du er så flink til å lage fristende mat og kaker!
SvarSlettNaaaaaaam! Dette fikk jeg skikkelig lyst på!
SvarSlettTakk for at du deler de gode oppskriftene dine :)
Hilsen Kristin
Hei Hilde :)
SvarSlettSå herlig, og ikke minst fristende :)
Foccacia er NYDELIG godt ღ lenge siden
vi har hatt det nå, kanskje på tide
igjen :) Rabarbra er også veldig godt,
særlig varm suppe og saft ღ Flotte
bilder du viser... Ønsker deg en flott
kveld videre og helg som kommer, klem
fra Mette
Så knallgodt ut! Takk snille du som legger ut så mange deilige oppskrifter!
SvarSlettKlem Tonje
å fytti, nå ble jeg sulten, kl 23.13
SvarSletttror jeg må legge meg...
men hadde vært digg til frokost i morra ;)
eller løsnj :)
Det så usansynlig godt ut!! mmmh, fikk vann i munnen- selv så tidlig om morgen som dette:) Kanskje det må bli kveldskosen ikveld?! ja..
SvarSlettØnsker deg en strålende fin helg.
klem
Så deilig...
SvarSlettØnsker deg en fin helg.
Klem:)
Ah! Eg har no laga aioli,rucculapestoen.Focaciabrøda står i omnen.
SvarSlettDet luktar så godt i kjøkenet.
Eg er berre så glad for alle desse hærlegheitene du lagar og legg ut..
Du er utruleg inspirerande!
THANK YOU ♥
No skal vi snart kose oss:)
God helg ♥
Klem frå Astrid
Då var det berre meg igjen;)
SvarSlettDette smakte VELDIG GODT!
Lurte på om aiolien skal vere rennande? Min vart det pluss at den skilte seg litt, sjølv om eg gjorde nett som du skreiv i oppskrifta..
Dette skal eg lage fleire gongar:)
Førr en flott blogg du har :) Legg mæ til som følger, før hit vil æ komme tilbake!
SvarSlettMye herlige oppskrifte, og superkule kake du bake!
Helgeklæm Trine
Yummi! Såg kjempegodt ut!
SvarSlettÅåå, det så godt ut! Nam, nå ble jeg sulten.. Takk for koselig kommentar hos meg! Klem fra Cecilie
SvarSlett