mandag 30. mai 2011

Rabarbra....


....Saft.




Jeg var så heldig som fikk masse rabarbra hos en veninne
før helgen, hele 5 kg:),
av dette har jeg laget saft, det ble tilsammen 10liter,
så nå blir det rabarbrasaft på alle mann, hihi.

Har du lyst å prøve selv.
Her er oppskriften:

2kg rabarbra
3 liter vann
2 liter sukker
2 sitroner eller lime
1 vaniljestang

- Kutt rabarbraen i mindre biter, ikke ta av skrellet ( skallet gir den fine
fargen).
- Skjør sitron/lime i skiver.
-  Kok opp vann, sukker og vaniljestang, hell dette over
rabarbraen og sitronen, dekk til og la dette stå i kjøleskapet i 3 dager.
- Sil saften gjennom et tøystykke eller en fin sil og hell over på flasker.
- Saften blandes ut 2/3 med vann når den skal serveres.

Ønsker alle som titter innom
en fin start på uken.
Klem
Hilde

9 kommentarer:

  1. MHMMM, for en fantastisk deilig farge! Denne oppskriften fikk jeg lyst til å prøve!

    SvarSlett
  2. Åh! SÅ herlig!*smile*

    ...og rabarbrasaft er ikke bare kjempe godt, men har en aldeles nyyydelig farge også!

    ...denne oppkriften må jeg prøve en gang*smile* Takk som deler!

    Ønsker deg en flott ny uke'smile*

    SvarSlett
  3. Så delikate bilæde:)Det var meir omstendele med saftlaging enn eg hadde trudd!Men nå er det masse kutta rabarbra i frysen så det ska med få t.

    SvarSlett
  4. Ser veldig godt ut Hilde! Tror jeg skal prøve meg på det, har nemlig rabarbra på hytten. Her hjemme nytter det ikke da hundene tisser over alt...
    Klem Anne Karin

    SvarSlett
  5. ...syns rabarbrasaft har den fineste fargen man kan tenke seg! Har ikke selv, men kanskje naboen deler litt av sin svære busk..om jeg tør å spørre! ;-)

    SvarSlett
  6. Jeg tror jeg må få tak i litt rabarbra:) Aldeles herlig farge på den safta altså!!
    Fine bilder Hilde!!
    Klem Vivian

    SvarSlett
  7. Mmmmmmmm!! Jeg vil også ha rabarbra!!! Det skal dyrkes i hagen til neste år :) Fine bilder!

    SvarSlett
  8. Mmm så knallgodt ut! Takk for at du deler oppskriften med oss.
    Klem Tonje

    SvarSlett