torsdag 4. oktober 2012

Grove rudstykker.....

med spelt og rugmel.
 
 
Disse rundstykkene er bakt uten hvetemel og med
veldig lite gjær, det gjør at de er veldig grove og metter
veldig lenge, passer perfekt til frokost eller
som matpakke på skolen/jobb.
 

 
Dette trenger du:
( ca. 12 stk)
 
1/2 liter vann (37 grader)
15 gr fersk gjær
3 ts salt
1 ss honning
3 ss olje
180 gr sammalt rugmel
ca. 500 gr sammalt speltmel
 
(solsikkefrø, linfrø, sesamfrø eller lignende til
å rulle rundstykkene i)
 
- Rør sammen vann, gjær, salt, honning og oje,
rør inn rugmelet, la dette stå på benken i 20 min.
- Rør inn speltmelet til passe fast deig, kna deigen godt.
- Ha plastfilm over bollen og sett deigen i kjøleskapet
natten over.
- Form boller med en skje dyppet i vann, rull disse
i frøblanding og sett dem på et brett med bakepapir.
- Stek runstykkene på 180 grader i ca 10-15 min.
avhengig av hvordan ovnen er.
(Jeg steker på varmluft).
 
Ps: Disse rundstykkene trenger ikke etterheves.
 
Klem
Hilde


5 kommentarer:

  1. oj de så virkelig gode ut! Jeg sliter med migrene og noe som fremkaller dette er hvetemel så jeg skal virkelig teste de ut! Sunne er de vel også :) Takk for oppskrift!! :-)

    SvarSlett
  2. Mmm.. så knallgode ut! Fikk lyst til å bake!
    Takk for at du deler så mange gode oppskrifter med oss!

    Ønsker deg en fin kveld
    Klem Tonje

    SvarSlett
  3. Hvor mye sammalt speltmel skal det være? Står ikke noe om mengde...

    SvarSlett
  4. mmmm... de der så bare fab ut!

    ønsker deg en nydelig fredagskveld! Jeg får mannen hjem fra Amsterdam ikveld og jeg gleder meg!
    klem&smil

    SvarSlett