torsdag 20. september 2012

Langtidshevede musliboller.

Gode, sunn og grove
musliboller som smaker kjempegodt,
alene eller med pålegg om du ønsker det.
 
 
Det er veldig lite gjær i disse musibollene,
så deigen skal stå til heving i kjøleskapet natten over.
Jeg lager deigen om ettermiddagen, setter den i kjøleskapet
og baker dem ut når jeg kommer fra jobb dagen etter.

 
Dette trenger du:
( ca 25stk)
 
6 dl musliblanding etter eget ønske,
jeg har brukt coop sin musliblanding med frukt.
1 liter kokende vann
120 gr tørkede tranebær
2 dl cremefraiche
1/2 pakke tørrgjær
2 ss honning
3 ss rapsolje
4 ts salt
saft og skall av en appelsin
ca. 900 gr hvetemel.
 
- Kok opp vannet, hell dette over muslien, la stå
ca. 1 time.
- Rør inn gjær, cremefrache, salt, honning, olje, tranebær og appelsin.
- Rør inn mel til slutt, kna deigen godt etpar minutter,
dryss mel over og ha på plastfilm og sett i kjøleskapet
til natten over.
- Ta deigen ut, form boller med en skje dyppet i litt olje,
sett dem på et bakebrett.
- Stek dem på 200 grader i ca 20- 25 min, avkjøl på rist.
- De er fine å ha i fryseren.
 
- Disse er kjempegode til frokost,
du holder helt til lunsj bare på en bolle;).
 
 
Bon Appetit.
 
Klem
 


2 kommentarer:

  1. Mmmmm så over hodet ikke vondt ut du!!!
    Disse må testes :-))))

    Ønsker deg en fin kveld.
    Snart helg.... Yey!
    Klem fra Hilde

    SvarSlett
  2. Nam, disse ser vidunderlig gode ut. Musliboller er kjempegodt, men jeg har aldri turt å lage dem selv. Nå tror jeg likevel dette skal bli søndagskos. Takk for oppskriften. :-)

    SvarSlett