tirsdag 30. november 2010

Kongeparken:-)

I kveld skal vi i kongeparken på julekos med jobben,

dette gleder vi oss kjempemye til,
på med ullklær, lue og votter så er vi klar.
Vi var i kongeparken jul i fjor også, hadde det kjempekjekt,
anbefaler det på det sterkeste, kjempekjekt for både store og små:-).

Ha en fin tirsdag.
Hilde

mandag 29. november 2010

Eggebalett

Heldigen meg(hi,hi),
jeg var på kunsttrekking på jobb i går,
jeg var nr 13 i rekken til å ta ut b-bilde og var superheldige
som fikk mitt førstevalg.
Bilde heter eggebalett og er tatt av Ingeborg Skrudland,
Hun har masse flotte bilder, ta en titt innom

Vi hadde masse fine C-gevinster også,
alle som møter opp til trekking får utdelt et lodd,
så trekker vi helt til slutt.
Heldige som jeg var i går stakk av med en kjempeflott
gevinst.
2 flotte vaser fra phillippi http://www.philippi.com/
Vasene er kjøpt på dfu på sandnes.



Litt adventspynting fikk vi også klemt inn i går,
i tillegg til å tenne det første lyset:-),
litt krangling om hvem som skulle tenne først,
seieren gikk til elstegutt.
"Mellomgutten" slo seg til ro med at han skulle få tenne
lyset i dag, heldigvis har jeg store kubbelys:-), så de brenner
ikke ned med det første.





Ha en fin mandag.
Hilde

lørdag 27. november 2010

Etasjefat:-)


Etasjefat laget av fat, tallerker og glass fra gjenbruken.
Jeg har limt sammen  alt med lim som egner seg til porselen og glass.
Har god tro på at dette blir fint med julekaker på til jul:-).


Måtte jo selvfølgelig innom gjenbruken på vei hjem i går,
du og du for nogen kupp eg fant:-).
Terin fra stavanger flint,
 fat og terin med gult og fisker fra stavanger flint,
og skål fra figgjo,
det er den jeg har brukt til toppen på etasjefatet.


Nå skal jeg lage klar adventstaken til i morgen,
da skal vi jo tenne det første lyset,
det blir kos:-)

Ha en fin lørdag.
Hilde


tirsdag 23. november 2010

Konfekt

                                             Mozartkuler
Da var vi i gang med julekonfekten også,
disse mozartkulene er kjempegode,
håper dei faller i smak hos noen der ute:-)



400gr. marsipan( odense)
2ss cognac
100gr. nougatt
150gr. mørk sjokolade
Hakkede nøtter( hasselnøtter, mandler eller valnøtter)

Cognacen blandes inn i marsipanen.
Skjær nogaten i terninger.
Lag kuler av marsipanen og kjevl dem ut, legg på nougatt
og rull sammen til kuler.
Dypp kulene i sjokolade og til slutt i hakkede nøtter.
Oppbevar i lufttett boks.
Blir ca. 30 kuler.

Ha en fin kveld.
Jeg skal avgåre å lage konfekt på
jobb, de blir kos:-)
Hilde

Gjenbruk møbler

 Fant denne kjekke kommoden og hylla på gjenbruken,
kommoden skal få æren av å ta vare på alle luer, vanter og skjerf.
Hylla fikk jeg fortalt av han på gjenbruken at det var et telefonbord,
tror nok ikkje det kommer til å bli brukt til det lenger
nå som vi er i disse mobildager(hi,hi).


Kommoden og hylla har jeg malt med hvit og svart bengalakk,
Lampen er fra ikea, fatet fra alessi og skåla fra kosta boda.


Strømpebåndet har jeg kjøpt på ebay, det hadde jeg på meg når vi giftet oss,
min mann ble overasket når han fikk se det:-), han er litt av en
john deer fan:-).

Ha en fin tirsdag.
Hilde

søndag 21. november 2010

Reke og avocadosalat på Toast.

Blei vist et innlegg til med mat:-).
Jeg har hatt salaten på toast
 som er stekt litt i pannen med hviltøk og litt smør, dette er
veldig godt som en forrett.
Kan også servere salaten i baguette eller focacciabrød, ha på litt
blandet grønn salat og litt urtedressing så har du en kjempegod lunch.






1 avocado
1/4 rødløk
litt  fersk dill
Ca.150gr reker
1/4 chilli   

Avocadoen deles i terninger, rødløken og chillien finhakkes.
Alt blandes sammen, tilsett dill, salt og pepper.

 Ha en fin søndag.
Hilde

lørdag 20. november 2010

Scampi med kokosmelk.

Siden mannen i huset ikkje er heime,
kan eg kose meg med scampi, noe han syns er forferdelig.
Han syns forresten alt som kommer fra havet forferdelig, så når han ikkje er heime må eg
nytta sjangsen:-).




1 pk. rå scampi
1 chilli
30gr. ingefær
3 fedd hvitløk
2 ss soyasaus
2 kaffir limeblad
1/2 sitrongress
1/2 boks kokosmelk
frisk koriander
knuste cachewnøtter

Skrell scampien og lag ett snitt i ryggen for å ta ut den svarte "strengen".
Scampien stekes i pannen, tilsett chilli, hvitløk, ingefær, limeblad og sitrongress.
Tilsett til slutt soyasaus og kokosmelk.

knuste cachewnøtter og koriander has i rett før servering.

Kan serveres med ris eller nudler og nanbrød.
Bon appetit.

Ha en fin lørdag.

Hilde







fredag 19. november 2010

Puter

Jeg var så lur å  kjøpt nye hvite puter i sofa, ble ikkje så fint
siden vi har svart sofa, ble rett og slett litt for mye med helt hvite puter.
Jeg fant stoff på ikea og sydde nytt trekk til 2 av putene,
syns stoffet var ganske så stiligt:-), hva syns du?.

trekket på den grå puta er også fra ikea.

Nå er det snart tid for x- faktor her i huset,
guttene sitter klar:-).

Ha en fin fredag.

Hilde

Kakemenn

I dag er det planleggingsdag i barnehagen og skolen,
 da passet det veldg godt å begynne på julebaksten, så vi satte i gang
med kakemenn:-).


Kakemenn:

750gr sukker
25gr hornsalt
100gr smør eller margarn
5 dl kaldt vann
ca 1 kg hvetemel
( se på deigen hvordan den er, må kanskje ha i  mer mel).

Smør smeltes og has i en bolle, tilsett vann og alt det tørre.
La deigen stå i ca 2 timer å hvile.

Kjevl ut degen og trykk ut kakemenn,
stek dem på 170 grader  ca 10- 12 min.

Då va de alt helg igjen,
ha en fin fredag.

Hilde

torsdag 18. november 2010

Ny Kosebukse

Goe kosebuksa til snorre:-).
Den er sydd i chenille og jeg har hatt på et strykemerke,
begge deler er kjøpt på stoff og stil. http://www.stoffogstil.no/

Eg har blitt heilt bitt av sybasillen:-), er bare kjempe jilt å sy, særlig når
vi er mange som samles for å sy ilag:-).

Ha en fin Torsdag.
Hilde

onsdag 17. november 2010

Coat tree.

Endelig på nett igjen:-).
Ny stumtjener på gangen, dette er wallstickers fra
Jeg har skrydd opp knagger fra ikea som jeg har spraylakkert svarte,
måtte jo ha noe å henge klærne på.

Må jo nevna den  jille krakken.
Den fant jeg på fretex, da var den brun og med en "fantastisk" fin
brodert pute, nå har den fått en omgang med malekosten og nytt trekk
fra kreaktiv:-)

Jeg har hvert på sykveld hos Nina Bekkeheien i dag,
resultatet kommer i morgen:-)
Ha en fortsatt fin onsdag.
Hilde

tirsdag 16. november 2010

på ønskelisten

Denne boken A girls guide to decorating
syns jeg er kjempefin, masse kjekke farger     

Hadde blitt veldig glad om disse smykkene og øredobbene
fra dyrberg og kern hadde ligget under juletreet
i en fin liten innpakning:-).


      

Disse fine uggs tøfler ser kanskje ikkje så fine ut, men
de ser jo deilige ut å ha på seg,
havner nok på ønskelisten dei og:-).


Ha en fin Tirsdag
Hilde

mandag 15. november 2010

Belgiske vafler

Hadde tenkt å legge disse ut i går, men har hatt problem med
dataen (KRISE).
Dei e jo ikkje feil på en mandag heller:-)




500gr mel
4dl melk
4dl vann
4 egg
150gr. smør
100 gr. sukker
25gr. gjær
1ss olje
1ts salt
2ts vaniljesukker

1. mel røres sammen med eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
2. Gjær oppløst i vann tilsettes.
3. smelt smør, tilsett melk, varm til 37 grader, ha dette i røren.
4. tilsett olje, salt og lett piskede eggehviter.
5. la røren heve og stek i belgisk vaffeljern.

Ha en fin mandag.
Hilde

lørdag 13. november 2010

Ny lampe

Denne lampen fant jeg på fretex på bryne,

da var den gull og med en beige lampeskjerm (fantastisk fin, hi, hi),
det jeg falt for var foten, digger løveføtter:-).


Nå har den fått nytt liv hos meg:-),
eg har spraylakert lampen sort, skjermen har eg ribba for stoff
og sett på hvite pong ponger, syns ble rektigt så sneisen:-).

Hilde

fredag 12. november 2010

Pølsehorn

Disse pølsehorna liker ungene her i huset veldig godt,
så når eldstegutt og nabogutten kom heim fra skulen ble de glade:-).

Deigen er veldig god til pizzasnurrer også:-)

Pølsehorn:

150gr. smør
6 dl melk    
100gr gjær (2pk tørrgjær)
1 ts salt      
1 dl sukker
2 egg         
1 ts hornsalt
ca. 1kg hvetemel



1. Smelt smør, ha i melk og varm til 37grader.
2. smuldre gjæren i deigbollen, rør den ut med melken.
3. Bland i sukker, egg, hornsalt og salt.
4. Ha i mel, elt deigen smidig og fin, pass på å ikkje ha i alt melet på en
gang, ikkje sikkert at en trenger alt.
5. Dekk til deigen og la den heve i 30 minutt.

6. Del deigen i 3 og kjelv ut en stor runding, legg på 8 pølser, litt ost, og ketchup.
Del opp med pizzaruller og rull sammen til horn.
7. Etterhev i 30 minutt, pensle horna med melk.

8. stek på 180 grader i ca. 12-15min.

Håper disse smaker:-)
Ha en fin fin fredag.

Hilde

torsdag 11. november 2010

Retro snekkerbukse


Snorre har fått seg nye snekkerbukse i deilig myk velur.
Litt retro og 70talls aktig,
 syns den ble ganske så stilig, innspirasjonen var en bukse som
mannen min hadde når han var liten:-).

Buksen er sydd i turkis og brunt velurstoff,
og brun ribb rundt kanten ved halsen og armhullene.

Som dere kanskje ser mangler det to knapper,
det er fordi mor sin "jille" symaskin  ikkje syr knapphull.
"Kjekt" for meg, enda en god grunn til å kjøpe en selv:-)

Ha en fin kveld.
Hilde

onsdag 10. november 2010

Vest


Denne vesten har ligget altfor lenge uten å bil brukt, har en
tendens til å bli sånn her i heimen når det er snakk om knapper som mangler.
Nå er endelig knappen på plass og vesten tatt i bruk:-)

Vesten er strikket i Rauma Alpakka http://www.raumaull.no/,
kjempedeiligt og mykt garn.

Hilde

tirsdag 9. november 2010

Pakke i posten.

Endelig kom kuå på plass:-)

Føle eg har venta lenge på denne kuå, men de va kanskje
si eg va så spente på hvordan resultatet ble.
Syns selv den ble Galkule.

Bilde har eg tatt på stativ med canon speilrefleks og
selveste kua er naboen si:-)

Ha en fin fin tirsdag.
Hilde

Dots cupcakes


Ikkje feil med en cupcake på en tirsdag:-)

113 gr. Smør ( rumtemperert)
3 store eggehviter
2,5 dl melk
250 gr mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
190gr. sukker
40 dotskjeks

1. Ta halvparten av dotskjeksen fra hverandre, legg dem i muffinsformene med kremsiden opp,
    toppen av kjeksen spares til kremen.
2. Pisk smøret luftig.
3. Tilsett melk, vaniljesukker miks godt sammen.
4. Bland i mel, bakepulver, salt og sukker, miks 2 minutt.
5. Tilsett eggehviter, miks godt på høy hastighet.
6. Del resten av dotskjeksen i biter, bland i litt mel ( da detter ikkje kjeksen i bunnen), bland i røren.
7. Fyll formene 3/4 fulle.
8. Stek på 180 grader i ca. 15-20 min.
Krem:
600 gr. philadelphiaost
113 gr. smør
2 ts. vaniljesukker
ca. 450 gr. melis
Knust dotskjeks uten krem.

1. pisk philadelphiaost og smør mykt og luftig.
2. Tilsett vaniljesukker, melis og tilslutt knust dotskjeks.

Håper disse faller i smak, det gjør de hvertfall hjemme hos oss.

Hilde

mandag 8. november 2010

Svibler i norgesglass.

                                            Fant 3 norgesglass på gjenbruken før helgen,
                                         i går syklet jeg og guttene til horpestad plantesalg
                                                         for å kjøpe svibler og pynt.

 Hadde lovet guttene is, noe som dei ikkje hadde
   siden det ikkje er sesong for det nå, (ups).
      Dei fekk kakao, ikkje heilt det samme, men men.

                                                   

Litt julestemning, litt tidlig, klarte liksom ikkje venta.
Ha en fin mandag i de flotta vere:-)

Hilde

søndag 7. november 2010

Focacciabrød og Tomatpesto

Focacciabrød:

1/2 L vann ( 37grader)
1 pk gjær 
1 ss sukker
1/2 ss salt  
2 ss olje   
ca 1 L mel
( deigen er veldig flytende)

Heves 30 minutt.
Ha deigen på bakepapir, trykk den ut med fingrene.
Ha på olivenolje, maldonsalt og provencekrydder.
Etterhev i 30 minutt.

Stek på 200 grader i 20 minutt.

Tomatpesto:

1 beger soltørkede tomater
1 kinesisk hvitløk
300 gr parmesan
200 gr pinjekjerner
ca 1/2 liter rapsolje eller olivenolje.

Kok opp tomatene i en kjele med vann, for da blir
tomatene mykere.
Ha tomatene, hvitløk, parmesan, pinjekjerner
og olje i blender og kjør alt sammen.

Tips: kan ha i små beger og fryses.

Ha en fine søndag.

Hilde





Couscous salat


1/2 pakke couscous
3 kyllingbryst         
200gr bacon i biter
Marinade:                                        
1 chilli                  
2 fedd hvitløk      
litt ingefær          
2 ss paprikapulver
1 ss spisskum      
1 ss malt koriander
2 ss karri           
litt olje               

1 dl sweet chillisaus  
1 paprika               
1 rødløk                
1 avocado             
2 vårløk           
soltørkedetomater 

kok couscosen som vist på pakken.
del kyllingbrystene i biter, kjør marinaden i blender ha så på kyllingen.
stek kyllingbitene og baconet hver for seg.

kutt opp alle grønnsakene og bland alt godt sammen,
ha i sweet chillisaus, salt og pepper.


     

lørdag 6. november 2010

Ønskeliste


Lista blir lenger og lenger.
Dette teppe e jo bare fantastisk, sjikkele sukkertøy for øyet.

Kunne tenkt meg denne Le Creust gryta, hadde kanskje blitt
mange gode søndagsmiddager i den:-)

Ny vinkaraffel fra menu, ikkje dum den heller:-)

Ha en strålende lørdag i de fina vere,
eg tar turen te bryne og nyåpning av kjøkkenet.

Hilde

fredag 5. november 2010

Hel dress

Resultat etter sykveld hos Nina:-)
Har igjen å ta på trykknapper.
Stoffet og mønsteret har eg kjøpt på http://www.stoffogstil.no/

Hilde

torsdag 4. november 2010

"Ny" Kommode

Vurderte lenge om jeg skulle kaste denne kommoden,
men nå har den fått en  overhaling med
signalgul bengalakk og knotter fra ting, syns selv den

ble ganske tøff.
Mellomste gutten i huse ble i ekstase når han såg kommoden,
han er veldigt opptatt av traktorer så han kaller den for
jhon deer kommoden:-).

Puffen på bilde har eg strikket med garn fra sandnesgarn.

Nå står lekser på tapeten her, ha en fin onsdag.

Hilde.

onsdag 3. november 2010

Mariusdress.


Minstemann i huset har fått en gammel klassikker til vinter,
mariusdress og lue.
Jeg har strikket den i lanett fra sandnesgarn.

Ha en fin onsdag:-), jeg stikker snart vagåre
på sykveld hos Nina.

Hilde

tirsdag 2. november 2010

Lampe i ny drakt


Fant denne kjekke lampen med løveføtter på gjenbruken på klepp,
da var den gull og med en stygg kremgul lampeskjerm.

Nå har den fått ny drakt med hvit spraylakk og lampeskjerm
fra ikea:-).